Målet er at få flere turister fra gaden til at besøge Nationalmuseet og deres udstilling om Vikingernes togter.
Vi har udviklet, designet, fortalt og produceret vikingeskjolde og drager, som sidder på bænkene foran Nationalmuseets indgang.
På hvert skjold og drage er der en lille fortælling og gåde, der skal løses og vække både nysgerrighed og smil hos de forbipasserende. De er målrettet børnefamilier, men mange nysgerrige gående stopper op og undersøger gåderne.
"Vi på Nationalmuseet havde fornøjelsen af at samarbejde med Tankespil om et gådespil-initiativ i byrummet, der skulle tiltrække flere strøggæster til museet. Tankespil stod for hele udviklingsleverancen (udvikling af gåder, grafisk design og opsætning i byrummet), og var så gode og nemme at samarbejde med. Tankespil er kreative, nysgerrige, omstillingsparate og ekstremt servicemindede. Vi er meget glade for samarbejdet og vil helt bestemt kontakte Tankespil igen, næste gang vi skal udvikle spildesign på Nationalmuseet."
Marie Meldgaard Clausen,
Arrangementskoordinator, Nationalmuseet
Målgruppen er både danske og tyske turister, når museet lancerer deres gådejagt i Hvide Sande by. Temaet er Anden Verdenskrig og både gåder og fortællinger handler om den historiske tid.
Stedet er Hvide Sande og deltagerne bevæger sig gennem byen, mens de oplever byen både som den er nu, og som den var i 1940'erne.
Vi har udviklet koncept, gåder, rute - og tekster i samarbejde med museet.
Det hele foregår analog, og deltagerne får udleveret en avis, der guider dem gennem Hvide Sande - nu og i 1940-45.
"Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Jeppe og Therese fra Tankespil. Trods et tidspres fra projektets start fik vi sammen lavet en gådejagt der fungerer. Skal vi lave noget i samme stil igen, vil jeg uden tøven bruge Tankespil, ligesom jeg også giver dem mine varmeste anbefalinger. "
Caroline E. Larsen,
Museumsinspektør & projektleder, Ringkøbing-Skjern Musem
LEGO Fonden står bag et stort projekt - Play@Heart - der undersøger, hvordan legen kan bruges til at undervise i det kommende fag, teknologiforståelse.
Med legen som omdrejningspunkt var det oplagt at udvikle en gådejagt til projektets deltagere og skoler. Målet er, at det kan være en indgang til at forstå, hvad faget skal kunne og hvorfor det er så vigtigt.
Uden at afsløre for meget, så er alle gåder og historie bundet op på de kompetencemål, der er sat for faget, når det implmenteres i grundskolen.
"Jeppe har igennem både udviklingsforløbet og eksekveringsdelen været fantastisk at samarbejde med; han lytter, spørger ind og konceptualiserer éns tanker bedre end man selv kan forestille sig det. Og så er hans kreativitet formidabel!
Det var kort sagt en kæmpe succes at have Jeppe med!"
Rune Overvad Schou
National projektleder Play@Heart
Tænk det som et escape room i en unik skattekiste. Fyldt med historie, gamle skrin og hængelåse. Det er fysiske, store kister I skal åbne lås for lås. Følg historien og gåderne for at komme til bunds i skatten.
Der er foreløbig to unikke skattekister klar. De kommer ud på en café, så snart Corona'en har sluppet sit tag i os.
"... Det var et super godt arrangement og vi har udelukkende fået positiv respons fra hele kontoret. Flere har påpeget at det var bedre end escape rooms, fordi man ved escape rooms ofte bliver spredt og med skatteskisterne forblev grupperne samlet og det var derfor også mere oplagt at samarbejde."
Hanne Gaillard
Fagkonsulent, Udviklings og forenklingsstyrelsen
Målet er at fastholde fællesskabet, at se vores lokalområde med nye øjne og at få bevæget os i den friske luft.
I skal sammen gå på opdagelse, udforske byen og dens hemmeligheder, og løse gåderne undervejs.
Skattejagten bygger på billeder taget i området, og I skal ikke bruge andet end en telefon, når I skal rundt.
"Det gik simpelthen så godt. Rigtig rigtig dejlig oplevelse med niece på 9 og nevø på 4!! Kæmpe tak :)
Jeg har boet i Mørkhøj i 6 år, og det er første gang jeg har været samtlige af de steder, jeg var i dag. Så det var blot en ekstra bonus:)"
Mia
Skattejæger, Mørkhøj
Målet er at give deltagerne en fælles, fysisk spiloplevelse, på trods af at vi sidder på hver vores skærm.
I får alle et brev fyldt med hemmelige noter. I skal samarbejde og kommunikere for at løse mysteriet og komme frem til skatten.
Særligt til julefrokosten vil vi jo allerhelst mødes offline, sådan rigtigt. Samtidig har det ikke kunne lade sig gøre i 2020. Og det sociale sammenhold er i den grad savnet. Så hvad gør man så??
I samarbejde med Københavns Universitet arrangerede vi en online jule-event med formålet at skabe mest muligt fællesskab ud fra de præmisser, vi nu engang havde: 180 deltagere på hver sin skærm. 60 minutter en onsdag kl. 9.30. Der var meget på spil.
Vi startede eventen 14 dage før med specialtegnede kravlenisser, uddelte nissehuer, interview med fakultetsdirektøren, en survey til alle deltagere og et online board til at dele billeder. En sådan event skal planlægges og testes, og vi skal have mest mulig ud af de digitale værktøjer.
På dagen fik vi plads til direktørens jule-tale, vi kørte tre runder designede konkurrencer på 11 hold, og vi sluttede med en finale og præmie til det bedste hold.
jeppe@tankespil.dk
Copyright © Tankespil.dk - 2025
Christopher Boecks Allé 84
2860 Søborg