Målet er at få flere turister fra gaden til at besøge Nationalmuseet og deres udstilling om Vikingernes togter.
Vi har udviklet, designet, fortalt og produceret vikingeskjolde og drager, som sidder på bænkene foran Nationalmuseets indgang.
På hvert skjold og drage er der en lille fortælling og gåde, der skal løses og vække både nysgerrighed og smil hos de forbipasserende. De er målrettet børnefamilier, men mange nysgerrige gående stopper op og undersøger gåderne.
"Vi er meget glade for samarbejdet og vil helt bestemt kontakte Tankespil igen
- Vi på Nationalmuseet havde fornøjelsen af at samarbejde med Tankespil om et gådespil-initiativ i byrummet, der skulle tiltrække flere strøggæster til museet. Tankespil stod for hele udviklingsleverancen (udvikling af gåder, grafisk design og opsætning i byrummet), og var så gode og nemme at samarbejde med. Tankespil er kreative, nysgerrige, omstillingsparate og ekstremt servicemindede. Vi er meget glade for samarbejdet og vil helt bestemt kontakte Tankespil igen, næste gang vi skal udvikle spildesign på Nationalmuseet."
Marie Meldgaard Clausen,
Arrangementskoordinator, Nationalmuseet
I gennemsnit betragtes et værk i 8 sekunder, før museets gæst er videre til næste store værk. Statens Museum for Kunst ønskede derfor at inddrage gæsterne i kunsten, så de udforsker værket, taler sammen om det - og måske endda opdager nye perspektiver på værket.
I et samarbejde med Statens Museum for Kunst udviklede vi Match SMK, der er en del af den permanente udstilling og stadig har grinende gæster midt blandt store, historiske værker.
Samlede udstilling vinder Den Danske Museumpris 2012
Anmeldelse i Politiken: 5 stjerner
Explainer videoer handler om at formidle så præcis som muligt i ord og billeder.
Vi står for den samlede produktion - fra at samle jeres faglige ideer til manus, storyboard, håndtegnede illustrationer, speak og færdig produceret film.
I skal komme med jeres ønsker og faglighed, og vi kommer med tekstforfattere, illustrator, speaker og animator - en færdig film.
Målgruppen er både danske og tyske turister, når museet lancerer deres gådejagt i Hvide Sande by. Temaet er Anden Verdenskrig og både gåder og fortællinger handler om den historiske tid.
Stedet er Hvide Sande og deltagerne bevæger sig gennem byen, mens de oplever byen både som den er nu, og som den var i 1940'erne.
Vi har udviklet koncept, gåder, rute - og tekster i samarbejde med museet.
Det hele foregår analog, og deltagerne får udleveret en avis, der guider dem gennem Hvide Sande - nu og i 1940-45.
"Jeg giver dem mine varmeste anbefalinger
- Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Jeppe og Therese fra Tankespil. Trods et tidspres fra projektets start fik vi sammen lavet en gådejagt der fungerer. Skal vi lave noget i samme stil igen, vil jeg uden tøven bruge Tankespil, ligesom jeg også giver dem mine varmeste anbefalinger. "
Caroline E. Larsen,
Museumsinspektør & projektleder, Ringkøbing-Skjern Musem
LEGO Fonden står bag et stort projekt - Play@Heart - der undersøger, hvordan legen kan bruges til at undervise i det kommende fag, teknologiforståelse.
Med legen som omdrejningspunkt var det oplagt at udvikle en gådejagt til projektets deltagere og skoler. Målet er, at det kan være en indgang til at forstå, hvad faget skal kunne og hvorfor det er så vigtigt.
Uden at afsløre for meget, så er alle gåder og historie bundet op på de kompetencemål, der er sat for faget, når det implmenteres i grundskolen.
"Det var en kæmpe succes at have Jeppe med
- Jeppe har igennem både udviklingsforløbet og eksekveringsdelen været fantastisk at samarbejde med; han lytter, spørger ind og konceptualiserer éns tanker bedre end man selv kan forestille sig det. Og så er hans kreativitet formidabel!
Det var kort sagt en kæmpe succes at have Jeppe med!"
Rune Overvad Schou
National projektleder Play@Heart
Når socialpædagogerne på bosteder står overfor svære etiske dilemmaer, skal de ofte tage nogle vigtige, hurtige beslutninger. Derfor har de behov for i fællesskab at diskutere, forstå og afklare, hvilke værdier de handler ud fra. Så de er rustet til at tage de rigtige beslutninger, når situationerne opstår. Og det gør de jævnligt.
Henover 3 seminar med 25 socialpædagoger, en filosof og en grafiker udviklede vi sammen spillet Inklusia. Spillet vandt samme år Socialpædagogernes Pris og er blevet brugt på bosteder over hele landet.
Vinder af Socialpædagogernes Pris
Spillet Perspektivmaskinen er resultatet af et tværgående samarbejde, hvor fire større, danske virksomheder har ønsket at få deres medarbejderes perspektiver italesat. Medarbejdernes perspektiv på det daglige arbejde er vigtigt både for produktion og for godt arbejdsmiljø, men gode samtaler mellem leder og medarbejdere kan være svære at facilitere.
Derfor har vi i samarbejde udviklet et værktøj, hvor alle får taletid, hvor vi sætter billeder på den gode arbejdsdag, og hvor spillet hjælper deltagerne med at stille de gode spørgsmål.
"Medarbejderne er allerede meget engagerede og har taget ideen til sig
- Medarbejderne, som har deltaget i udviklingen, er allerede meget engagerede, og har taget ideen til sig og udviser en stolthed over at have været med i selve udviklingsfasen. Vi håber, at det med dette værktøj fremover vil blive lettere for os at skabe en overordnet forståelse blandt medarbejderne for virksomhedens strategi og forretningsplaner. "
- Kim Heide Rasmussen, distributionschef, Lantmännen Schulstad
Det kan være svært at italesætte de kompetencer, man ikke har papir på. Og det er ellers vigtigt i f.eks. en jobsamtale, hvis man er ufaglært.
I samarbejde med Dansk Folkeoplysnings Samråd og MOCH har vi udviklet Kompetencespillet, der træner at sætte ord på alle de realkomptencer, der er vigtige på en arbejdsplads.
Spillet er sidenhen oversat til andre sprog.
"Et spil, der på en kreativ og legende måde, gør det forståeligt, hvad realkompetencer er og hvad de kan bruges til."
- Randi Jensen, sekretariatsleder, Daghøjskoleforeningen
Lokale skattejagter udviklet i samarbejde med Gladsaxe Kommune og Brønshøj-Husum Lokaludvalg
Målet er at fastholde fællesskabet, at se vores lokalområde med nye øjne og at få bevæget os i den friske luft.
I skal sammen gå på opdagelse, udforske byen og dens hemmeligheder, og løse gåderne undervejs.
Skattejagten bygger på billeder taget i området, og I skal ikke bruge andet end en telefon, når I skal rundt.
"Rigtig, rigtig dejlig oplevelse
- Det gik simpelthen så godt. Rigtig rigtig dejlig oplevelse med niece på 9 og nevø på 4!! Kæmpe tak :)
Jeg har boet i Mørkhøj i 6 år, og det er første gang jeg har været samtlige af de steder, jeg var i dag. Så det var blot en ekstra bonus:)"
Mia
Skattejæger, Mørkhøj
Særligt til julefrokosten vil vi jo allerhelst mødes offline, sådan rigtigt. Samtidig har det ikke kunne lade sig gøre i 2020. Og det sociale sammenhold er i den grad savnet. Så hvad gør man så??
I samarbejde med Københavns Universitet arrangerede vi en online jule-event med formålet at skabe mest muligt fællesskab ud fra de præmisser, vi nu engang havde: 180 deltagere på hver sin skærm. 60 minutter en onsdag kl. 9.30. Der var meget på spil.
Vi startede eventen 14 dage før med specialtegnede kravlenisser, uddelte nissehuer, interview med fakultetsdirektøren, en survey til alle deltagere og et online board til at dele billeder. En sådan event skal planlægges og testes, og vi skal have mest mulig ud af de digitale værktøjer.
På dagen fik vi plads til direktørens jule-tale, vi kørte tre runder designede konkurrencer på 11 hold, og vi sluttede med en finale og præmie til det bedste hold.